English | Български

Продукти

YouTube

Продукти Инжекционни продукти Инжекционни продукти


mesohyal™ VITAMIN C

mesohyal™ VITAMIN C
 

Антиоксидант с освежаващо действие
 
mesohyal™ VITAMIN C е антиоксидант и освежавщо решение, съчетаващо аскорбинова киселина (витамин С) и минерални соли, с основата на хиалуроновата киселина. Високата концентрация на витамин С дава следните свойства:
 
• Двойно антиоксидантно действие, неутрализира свободните радикали чрез предоставяне на електрони и участва в регенерирането на алфа-токоферол. Активната форма на витамин Е е от съществено значение за защитата на клетъчната мембрана.
 
• UVA и UVB фото защита: като неутрализира свободните радикали, витамин С изпълнява превантивни действия срещу оксидацията на ултравиолетова радиация в епидермалните клетки.
 
• Яркост: изсветлява лицето и подобрява пигментните лезии от различен произход. Неутрализирайки медта, активира  тирозиназа, като по този начин изпълнява превантивни действия по отношение на формирането на хиперпигментацията.
 
• Организатор на синтеза на колагена: витамин С стимулира синтеза на колаген чрез активиране и регулиране на гена (транскрипционен ефект) и действа като ко-фактор в хидроксилиране на проколаген I и III, предшественици на кожния колаген. Той също участва в синтеза на основните компоненти на извънклетъчната матрица в съединителната тъкан и в активирането на пептидни хормони и катаболизъм на тирозина.