English | Български

Продукти

YouTube
[ назад ]

Интервю на Карлес Фонт за последните тенденции в естетичната медицинска козметика

Интервю на Карлес Фонт за последните тенденции в естетичната медицинска козметика


Дата: 2017-09-20


Карлес Фонт, директор „Бизнес развитие и експорт“ на mesoestetic Pharma Group, издава за плюсовете на химическия пилингКои са най-силните тенденции в естетичната медицина в момента? Как са се променили очакванията на лекарите и пациентите?

 

Пациентите търсят по-малко инвазивни техники на лечение, вместо пластични операции. Те искат по-естествени резултати, без ограничения във времето и с по-ниска инвестиция.

 

Как козметологията може и трябва да допълни направеното от естетична медицина? Какви резултати можем да очакваме след такава комбинация и кои mesoestetic® терапии лекарите предпочитат най-много?

 

Използването на лечебен козметичен продукт (такъв, произведен в съответствие с фармацевтичните стандарти) преди извършване на естетическа процедура повишава резултатите от лечението, а използването му след това оптимизира и поддържа предимствата на направеното.

 

По отношение на това кои mesoestetic® терапии лекарите предпочитат най-много, това е трудно да се каже, защото ние имаме повече от 300 продукта на пазара, разпределени в повече от 90 страни по целия свят. В зависимост от културните особености на всяка една държава, от типа кожа, от възрастта на пациента или поради други съображения, лекарите могат да предпочитат един курс на лечение/продукт или друг.

 

Каква позиция в анти-ейдж медицината има химическият пилинг? Какво е новото на пазара? Има мнение, че твърде честото прилагане на химически пилинг може да раздразни кожата - това истината ли е?

 

Химическият пилинг е един много добър вариант за лечение на кожата и за поддръжането на свежият й и стегнат вид. Последната тенденция е да се работи с комбинирани киселини в много слоеве. Това означава, че работите в една и съща сесия с различни видове киселини, с цел да се даде тласък на резултатите поради взаимодействието между киселините.

 

Химическият пилинг е киселина, така че е нормално да дразни кожата. Най-важното е, че химични обработки трябва да се извършват от професионалисти, които знаят точно времето на експозиция по време на сесиите и интервала между тях. Ако тези времена и периоди са взети под внимание, третирането с химически пилинг е абсолютно безопасно.

 

Витамин С е витаминът на младостта. Как го използвате във вашите продукти?

 

Ние имаме специфичен набор от лечебни козметични продукти на базата на витамин C. Тази линия се нарича energy C и включва професионално третиране, както и продукти за домашни грижи.

 

В същото време, ние предлагаме Витамин С в ампули за извършване на интрадермално приложение и мезотерапевтично лечение. Тази широка гама от продукти позволява на професионалиста да избере най-добрият вариант в зависимост от нуждите на пациента, както и да позволи на пациента да избере най-добрия вариант според своите предпочитания.

 

Какво направи Acnelan® различен от другите продукти за лечение на акне на пазара?

 

Acnelan® е не само ново лечение на акне, а мултифокална и актуална методология, само за медицински цели, която атакува едновременно различни фактори, влияещи на кожа, податлива на акне. В сърцето на acnelan формулировка е m.acne complexTM, уникална комбинация от активни съставки, подбрани специално заради техните допълнителни свойства. Те включват салицилова киселина, бадемова киселина, shikimic киселина и натриев lepargylate което, в комбинация с изключителнията bexaretinyl комплекс, перфектно почиства и обновява кожа, податлива на акне и себорея.

 

Тя е разработена от лабораторията ни в сътрудничество с водеща група от дерматолози, които са участвали в избора на активни вещества, дизайна и валидирането на насоки за нанасяне, както и провеждане на експериментални изследвания върху формулировките. Един успешен съвместен проект, който гарантира в максимална степен качеството, ефективността и стандартите за безопасност.

 

Интензивното медицинско лечение се състои от 3 сесии, които се провеждат на 15 до 21-дневни интервали, според препоръката на специалиста и чувствителността на кожата, както и  нейната способност да се възстанови след сесиите.

 

Линията за домашна грижа, специално проектирана като удобен и ефективен начин за поддържане на ефекта от професионалното лечение, включва ежедневна почистваща пяна, ежедневен крем с общ мултифокален ефект и маска за почистване, която се ползва веднъж седмично. Скоро ще допълним серията и с още един актуален продукт.

ПРОДУКТ
на седмицата