English | Български

Продукти

YouTube
[ назад ]

Как да се грижим за кожата си у дома?

Как да се грижим за кожата си у дома?


Дата: 2020-06-17


Специалистите на mesoestetic споделят тайните си за правилна домашна грижа за кожата ни.Специалистите на mesoestetic споделят тайните си за правилна домашна грижа за кожата ни.

Последните два месеца променихме коренно ежедневието си. Епидемията от COVID-19 ни накара да останем у дома и да се дистанцираме максимално от социалните си контакти. Но същевременно ни накара да забравим за известно време за много услуги, с които бяхме свикнали. Една от тях е именно козметичната грижа.

Множество козметични салони затвориха вратите си за известно време, показвайки силна социална отговорност. Всички ние обичаме да посещаваме любимия си козметик, който знае най-добре как да се погрижи за кожата ни. Но как да се грижим и ние за нея в условията на домашна изолация?

“От голямо значение е да определим правилно кожата си, за да й дадем правилната грижа. Най- важните стъпки са почистване, слънцезащита и нощната грижа. За това ние ще ви препоръчаме продукти от Мезоестетик – как... с какво ...  да почистим, защитим  и хидратираме кожата”- споделя екипът на mesoestetic.

Ако не знаете какъв тип е вашата кожа, винаги можете да си направите базовия, но много точен тест на mesoestetic.bg

ТИП КОЖА: “НОРМАЛНА”

 1. Почистване.

За почистване на нормална към мазна кожа препоръчваме Facial gel cleanser. Използвайте продукта два пъти дневно - сутрин и вечер. С кръгови движения почистете лицето, шията и деколтето си. Активната съставка е млечна киселина, която има свойството да стимулира възобновяването на нови клетки и да овлажнява кожата, дава възможност за усилване на реакцията при провеждане на всяка следваща терапия.

 1. Защита и грижа за през деня.

Важно е да използвате правилна слънцезащита за вашата кожа. Изберете продукт, който предпазва кожата както от слънчевата, така и от синята светлина. Такъв продукт е  Mesoprotech antiaging veil +50. Без значение дали сте в офиса или на плажа продуктът ви гарантира защита през целия ден срещу вредни влияния на околната среда. Нанасяйте на почистена кожа. Масажирайте лицето, шията и деколтето си, докато продуктът попие. Активните съставкиса колаген PRO-47 и хиалуронова киселина, които допълнително стягат и укрепват устойчивостта на дермиса и предпазват от образуването на бръчки.

 1. Нощна грижа.

Колагенът е основна съставка и основна субстанция в дермиса. С течение на времето, с деградацията и разрушаването на фибрите той намалява. За това вечер е необходимо грижата да бъде по-богата на колаген. Продукт, на който можете да се доверите, е Collagen 360 essence. Активните съставки от чист морски колаген, ниацинамид и коктейл от пептиди стягат, възстановяват, укрепват, изравняват тена, изглаждат бръчките и обогатяват кожата.

ТИП КОЖА: “СУХА”

 1. Почистване

Ако кожата ви е суха, е изключително важно да откриете правилен продукт, който не изсушава допълнително. От серията на mesoestetic почистващото мляко Hydra milk cleanser се грижи за сухата кожа, като отпушва порите, но и успокоява едновременно. Това действие се осигурява от активната съставка - етерично масло от лайка. Почиствайте лицето, шията и деколтето си сутрин и вечер.

 1. Защита и грижа през деня.

Важно е сухата кожа да бъде хидратирана през целия ден. Затова се доверете на слънцезащитен продукт с хидратиращи активни съставки. Важно е кожата да остава защитена, без значение дали сте навън или в офиса. Търсете активни съставки като витамини и хидратиращи комплекси, които да ви гарантират дълготрайна хидратация и защита. Такъв продукт е Moisturizing sun protection +50. Високият фактор осигурява пълна защита на кожата както от слънчевата, така и от синята светлина, а натуралният хидратиращ комплекс подхранва кожата.

 1. Вечерна грижа.

Оксидативният стрес, околната среда и слънчевите лъчи отслабват вътрешните защитните механизми на кожата. По този начин се уврежда нашето ДНК и балансът на кожата ни се разваля. А това на свой ред причинява застаряване на кожата. Продуктите, които прекъсват дебалансиращите действия на околната среда върху кожата ни, са ключов фактор за борбата със стареенето. Затова използвайте вечер интензивната грижа на mesoestetic -Radiance DNA essence. Активнитесъставки от ДМАЕ, хиалурон и еластинувеличават стегнатостта и осигуряват видим и незабавен лифтинг ефект. За по-интензивна грижа използвайте останалите продукти от серията Radiance DNA. Разгледайте ги тук.

ТИП КОЖА: “МАЗНА”

 1. Почистване

За почистване на мазна кожа препоръчваме Facial gel cleanser. Използвайте продукта два пъти дневно - сутрин и вечер. С кръгови движения почистете лицето, шията и деколтето си. Активната съставка е млечна киселина, която има свойството да стимулира възобновяването на нови клетки и да овлажнява кожата, дава възможност за усилване на реакцията при провеждане на всяка следваща терапия.

 1. Защита и грижа през деня.

Омазняването на кожата се дължи на по-голямото количество себум в клетките на дермиса. Има различни причини, които водят до производство на излишен себум - генетична връзка, хормонален дисбаланс, неправилни продукти за грижа на кожата и др. Ако кожата ви е мазна, това не означава, че е по-предпазена от влиянията на околната среда. Ето защо е важно да обърнете внимание на правилната грижа за кожата през целия ден. Изберете продукт, който не омазнява допълнително, а матира кожата, за да избегнете запушване на порите и допълнително лъщене на кожата ви. Препоръчваме ви Mesoprotech mineral matt antiaging fluid+50. Активните съставкиКолаген PRO-47 и матиращите частици допълнително стягат и укрепват устойчивостта на дермиса, предпазват от образуването на бръчки.

 1. Нощна грижа.

Колагенът е основна съставка и основна субстанция в дермиса. С течение на времето, с деградацията и разрушаването на фибрите той намалява. Затова изберете интензивна нощна грижа като regenerance active. Активнитe съставки  от колаген, растителна плацента, еластин помагат за преструктуриране на повърхностните слоеве на кожата. Действа, като дълго защитава кожата, дълбоко овлажнява и подхранва благодарение на регенериращите антибръчки свойства.

Мазната кожа често предразполага към разширяване на порите и образуване на черни точки. Ако сте забелязали, че порите ви са широки, то задължително използвайте Regenerance Booster, който ще помогне за стягането им. По този начин ще предотвратите допълнително замърсяване на кожата. А ако страдате от досадните черни точки, то нанасяйте два пъти седмично нашата маска Pure renewing Mask.

ТИП КОЖА: “ПОДАТЛИВА НА ПИГМЕНТАЦИЯ”

 1. Почистване.

За почистване ви препоръчваме ultimate W+ whitening foam. Активните съставки от млечна и гликолова киселина, както и алое вера премахват замърсяванията, почистват грим и се грижат за изсветляването на пигментациите. Използвайте два пъти дневно - сутрин и вечер.

 1. Защита и грижа през деня

Един от основните причинители на пигментация на кожата е слънчевата светлина. Ето защо е изключително важно да предпазвате кожата си със силен фактор, който да я защитава активно през целия ден. Изберете продукт, който освен да предотвратява нови пигментни петна и да помагат за премахването на старите. От серията ни със слънцезащита ви препоръчваме mesoprotech melan 130+ pigment control.

 1. Нощна грижа

През нощта е най-добрият момент да използвате интензивна грижа за кожата си и да възстановите равномерния тен. Използвайте доказан продукт със силно изсветляващо действие. Ние ви препоръчваме ultimate W+ whitening cream за цялостна грижа за кожата на лицето ви, шията и деколтето, заедно с ultimate W+ whitening spot eraser за локално действие.


Не забравяйте винаги да се консултирате с вашия козметик или наш специалист от офиса на mesoestetic, за да сте сигурни, че използвате най-добрата грижа за вашия тип кожа.

Следете социалните ни канали за най-новите ни продукти и ценни съвети от специалистите ни!

ПРОДУКТ
на седмицата